Екссекретар РНБО став новим керівником наглядової ради Укроборонпрому

Він також обіймає посаду першого віцепрезидента НАН України
9 Грудня, 10:43

Новим головою наглядової ради державного концерну "Укроборонпром" обрали академіка Володимира Горбуліна.

Про це повідомив генеральний директор концерну Юрій Гусєв у Facebook.

8 грудня відбулось засідання наглядової ради державного концерну "Укроборонпром", на якому розглянули питання щодо обрання голови наглядової ради, а також укладання контракту з новопризначеним генеральним директором концерну.

Читайте також

До складу наглядової ради входять:

  • Володимир Павлович Горбулін — український політик, учений, державний діяч. Доктор технічних наук (1994), професор (1995), академік Національної академії наук України (1997). Радник президента України (з 1999), директор Національного інституту стратегічних досліджень (2014—2018). 9 жовтня 2020 року переобрано першим віцепрезидентом НАН України.
  • Валерій Володимирович Іващенко — перший заступник Міністра стратегічних галузей промисловості, заступник міністра оборони України у 2007–2009 роках, виконувач обов'язків міністра з 2009 по 2010 рік. Полковник запасу.
  • Ентоні Дж. Тетер - обіймав посаду директора Агентства оборонних дослідницьких проєктів з оборони (DARPA) з 18 червня 2001 р. до 20 лютого 2009 р. На посаді директора доктор Тетер відповідав за управління проєктами Агентства з інноваційними дослідженнями та розробками.

Головою наглядової ради одноголосно обрали Володимира Павловича Горбуліна, який за відповідним рішенням і підписав контракт із Гусєвим.

Важливо реалізувати ефективну реформу Укроборонпрому та забезпечити розвиток ОПК України, - зазначив Горбулін.

Зазначимо, що Горбулін від липня 2000 по грудень 2002 року був голової Державної комісії з питань оборонно-промислового комплексу України, а також керівником і учасником розробки Державної програми розвитку озброєння та військової техніки та Концепції структурної перебудови оборонно-промислового комплексу України.

Від грудня 2002 року — помічник президента України з питань національної безпеки.

Нагадаємо, що Державний концерн "Укроборонпром" припинить своє існування у 2021 році, замість нього будуть створені нові холдингові компанії.

Президент Володимир Зеленський призначив Юрія Гусєва генеральним директором державного концерну "Укроборонпром".

Читайте більше в нашому матеріалі: "Зеленський та армія: що відбувається в Укроборонпромі".