Хакери запустили брехливий новинний рядок на українському телеканалі: відповідь Зеленського

Окупанти поширили фейк, нібито президент закликав українців здати зброю
16 Березня, 13:38 2106

Сьогодні хакери зламали рухомий новинний рядок телеканалу "Україна 24".

Протягом короткого часу там транслювався текст із начебто закликом президента Зеленського скласти зброю:

Любі українці, шановні захисники! Бути президентом виявилося не так вже й легко. Я змушений приймати складні рішення: спочатку я вирішив повернути Донбас. Настав час глянути у вічі. Не вийшло, стало тільки гірше, набагато гірше. Більше нема ніякого завтра, принаймні в мене. І тепер я приймаю рішення попрощатися з вами. Я раджу вам скласти зброю і повернутися до своїх сімей. На цій війні не варто помирати, я раджу вам жити. І я збираюся зробити те саме.

Телеканал "Україна 24" заявляє, що рухомий рядок новин зламали ворожі хакери і транслювали повідомлення Зеленського про нібито "капітуляцію".

ЦЕ ФЕЙК! Друзі, ми неодноразово про це попереджали. Ніхто здаватися не збирається. Тим більше в умовах, коли армія РФ зазнає поразок у боях з українською армією, - зазначили на ТВ.

На цей фейк відреагував президент (досьє Зеленського), який записав відеозвернення та зазначив, що може закликати до капітуляції лише російських солдатів.

Щодо останньої дитячої провокації, що я закликав скласти зброю. я можу пропонувати скласти зброю тільки військовим російської федерації. І повертатися додому. А ми вже вдома, ми захищаємо свою землю, своїх дітей, своє сім'ї. Так що ніякої зброї ми складати не збираємося до нашої перемоги, - зазначив глава держави.

Нагадаємо, російські окупанти почали масово створювати фейкові сторінки українських військових частин.

Також ворог, зазнавши відчутних поразок на фронті, вдається до чергової хвилі широкомасштабної фальсифікації.

Читайте також