Кабмін підвищив зарплати чиновникам у зонах бойових дій майже вдвічі

Важно
В уряді кажуть, що це компенсація за ризики для життя і здоров`я
Важно
26 Квітня, 10:44

Кабінет Міністрів підвищив оклади працівникам державних органів, які працюють на територіях, де тривають активні чи можливі бойові дії.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Як зазначили у відомстві, передбачається збільшення посадового окладу у два чи в півтора раза працівникам, які працюють в умовах ризику для життя і здоров’я.

Для працівників державних органів на територіях активних бойових дій посадові оклади визначаються з урахуванням коефіцієнта 2, а на територіях можливих бойових дій - з урахуванням коефіцієнта 1,5.

"Вони працюють фактично з ризиком для життя і здоровʼя. Тому Уряд має подбати про гідну оплату праці", - наголосила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Такі ж коефіцієнти рекомендовано встановлювати й органам місцевого самоврядування.

Нагадаємо, з 1 травня 2023 року держслужбовці та працівники критичної інфраструктури мають отримати одноразову допомогу за шкоду життю та здоров'ю внаслідок війни. З цієї дати набувають чинності відповідні норми закону "Про одноразову грошову допомогу за шкоду життю та здоров'ю, завдану працівникам об'єктів критичної інфраструктури, державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України".

Читайте також