Кабмін додатково виділив 1,75 млрд грн на виплату лікарняних - Шмигаль

Головне
Розрахунково, ця сума дозволить здійснити виплати для 330 тисяч застрахованих осіб
Головне
20 Грудня, 12:06

Кабінет міністрів України додатково виділив 1,75 млрд грн Фонду соцстраху на виплату лікарняних.

Про це глава уряду написав на своїй сторінці у Facebook.

Уряд виділив 1,75 млрд грн Фонду соціального страхування на виплати лікарняних. У зв’язку з пандемією спостерігалося різке зростання листків непрацездатності. Тож уряд виділив додаткові кошти, аби ФССУ виплатив допомогу всім, хто цього потребує. Розрахунково, ця сума дозволить здійснити виплати для 330 тисяч застрахованих осіб, - повідомив Шмигаль.

За його словами, ці кошти будуть оперативно спрямовані на виплати лікарняних після того, як надійдуть на рахунок Фонду.

Також Шмигаль нагадав, що студенти закладів фахової передвищої та вищої освіти з-поміж дітей і сиріт та з малозабезпечених сімей отримуватимуть підвищену соціальну стипендію Верховної Ради.

Уряд ухвалив рішення про збільшення розміру таких виплат на 50%. Раніше ми також збільшили розмір академічних та іменних стипендій з 1 січня 2022 року. Покращення соціального захисту та заохочення студентів до навчання є важливим напрямком роботи уряду, - наголосив він.

Нагадаємо, що українці, яких відсторонили від роботи за відмову від COVID-вакцинації, не зможуть отримати допомогу за лікарняними листками. Йдеться про ті професії, які підлягають обов'язкові вакцинації, згідно з рішенням МОЗ.