Консервуємо на зиму: рецепти маринованих кабачків
Кабачок - один з найпопулярніших в Україні овочів, який можна смажити, запікати і навіть маринувати. Влітку він коштує досить дешево, тому багато господинь сміливо купують кілограмами, щоб заготовити на зиму.
Мариновані кабачки "як гриби"
Інгредієнти:
- Кабачки - 1,5 кг
- Часник - 3-4 зубчики
- Перець гострий свіжий - 1 шт.
- Зелень кропу - 0,25 пучка
- Зелень петрушки - 0,25 пучка
- Олія рослинна - 120 мл
- Оцет столовий 9% - 120 мл
- Цукор - 3 ст. л.
- Сіль - 1 ст. л.
- Перець чорний мелений - 1 ч. л.
Кабачки вимити, нарізати брусками, викласти в миску. Туди ж додати часник, пропущений через прес, сіль, перець, цукор, олію, перемішати. Подрібнити зелень і гострий перець, викласти до кабачків. Полити оцтом, знову перемішати і залишити на 3 години.
Після цього мариновані кабачки з часником потрібно викласти в банки і закрити кришками. Потім простерилізувати ці ємності і вже закрутити кришки. В кінці мариновані кабачки з часником і зеленню перевернути догори дном, накрити рушником і залишити в темному місці до повного охолодження.
Мариновані кабачки з морквою і кетчупом
Інгредієнти:
- Кабачки молоді - 1,5 кг
- Морква - 2 шт. (300 г)
- Цибуля ріпчаста - 1 шт. (100 г)
- Кетчуп чилі - 260 г
- Томатна паста - 3 ст. ложки (75 г)
- Часник - 20-50 г
- Цукор - 50 г
- Сіль - 20 г
- Олія рослинна - 80 мл
- Оцет 9% - 50 мл
- Вода - 250 мл
Кабачки вимийте, наріжте кружечками товщиною близько 5 мм. Моркву почистіть і натріть на дрібній тертці або на тій, що призначена для приготування моркви по-корейськи. Цибулю почистіть, наріжте півкільцями.
Для того, щоб вийшли саме такі кабачки по-корейськи, мариновані в кетчупі, строго дотримуйтеся рецептури. Покладіть в каструлю шар кабачків, потім цибулю і моркву. Додайте 1 ст.л солі і 2 ст. л цукру. Влийте олію, розведіть томатну пасту водою і залийте отриманою сумішшю овочі, потім приправте кетчупом. Перемішайте і настоюйте кабачки мариновані швидкого приготування рівно 5 хвилин під кришкою, а потім поставте варитися на 30-35 хвилин.
Простерилізуйте банки зручним способом, натріть на тертці часник і додайте в каструлю з овочами. Влийте оцет, перемішайте, проваріть ще 5 хвилин і викладайте в банки. В кінці не забудьте закрити консервацію кришками і прибрати під рушник.
Швидкі мариновані кабачки
Інгредієнти:
- Кабачки - 3 кг
- Вода - 2 л
- Цукор - 1 склянка (200 г)
- Сіль - 3 ст. л. з гіркою
- Оцет столовий 9% - 250 мл
- Кріп (парасольки) - 4 шт.
- Листя хрону - 2 шт.
- Часник - 16 зубчиків
- Чорний перець горошком - 1 ч. л.
- Запашний перець горошком - 8 шт.
- Лавровий лист - 6 шт.
Кабачки вимити, нарізати кружечками товщиною приблизно 1 см. У каструлі закип'ятити 2 л води з сіллю, цукром, перцем і лавровим листом. Викласти кабачки в киплячий відвар, готувати 5 хвилин, помішуючи. Простерилізувати банки, розкласти туди часник, парасольки кропу, перець і інші інгредієнти. Розмістити кабачки, в розсіл влити оцет, проварити 5 хвилин, залити їм овочі і закрутити кришками. Такі мариновані кабачки на закуску готуються елементарно, а радувати своїм смаком будуть довго.
Читайте також