Консервуємо на зиму: рецепти маринованих кабачків

Розповідаємо, як зробити кабачки, мариновані на зиму, за різними технологіями
Консервуємо на зиму: рецепти маринованих кабачків
2 Серпня 2023, 21:55
читать на русском

Кабачок - один з найпопулярніших в Україні овочів, який можна смажити, запікати і навіть маринувати. Влітку він коштує досить дешево, тому багато господинь сміливо купують кілограмами, щоб заготовити на зиму.

Мариновані кабачки "як гриби"

Інгредієнти:

  • Кабачки - 1,5 кг
  • Часник - 3-4 зубчики
  • Перець гострий свіжий - 1 шт.
  • Зелень кропу - 0,25 пучка
  • Зелень петрушки - 0,25 пучка
  • Олія рослинна - 120 мл
  • Оцет столовий 9% - 120 мл
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений - 1 ч. л.

Кабачки вимити, нарізати брусками, викласти в миску. Туди ж додати часник, пропущений через прес, сіль, перець, цукор, олію, перемішати. Подрібнити зелень і гострий перець, викласти до кабачків. Полити оцтом, знову перемішати і залишити на 3 години.

Після цього мариновані кабачки з часником потрібно викласти в банки і закрити кришками. Потім простерилізувати ці ємності і вже закрутити кришки. В кінці мариновані кабачки з часником і зеленню перевернути догори дном, накрити рушником і залишити в темному місці до повного охолодження.

Мариновані кабачки з морквою і кетчупом

Інгредієнти:

  • Кабачки молоді - 1,5 кг
  • Морква - 2 шт. (300 г)
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт. (100 г)
  • Кетчуп чилі - 260 г
  • Томатна паста - 3 ст. ложки (75 г)
  • Часник - 20-50 г
  • Цукор - 50 г
  • Сіль - 20 г
  • Олія рослинна - 80 мл
  • Оцет 9% - 50 мл
  • Вода - 250 мл

Кабачки вимийте, наріжте кружечками товщиною близько 5 мм. Моркву почистіть і натріть на дрібній тертці або на тій, що призначена для приготування моркви по-корейськи. Цибулю почистіть, наріжте півкільцями.

Для того, щоб вийшли саме такі кабачки по-корейськи, мариновані в кетчупі, строго дотримуйтеся рецептури. Покладіть в каструлю шар кабачків, потім цибулю і моркву. Додайте 1 ст.л солі і 2 ст. л цукру. Влийте олію, розведіть томатну пасту водою і залийте отриманою сумішшю овочі, потім приправте кетчупом. Перемішайте і настоюйте кабачки мариновані швидкого приготування рівно 5 хвилин під кришкою, а потім поставте варитися на 30-35 хвилин.

Простерилізуйте банки зручним способом, натріть на тертці часник і додайте в каструлю з овочами. Влийте оцет, перемішайте, проваріть ще 5 хвилин і викладайте в банки. В кінці не забудьте закрити консервацію кришками і прибрати під рушник.

Швидкі мариновані кабачки

Інгредієнти:

  • Кабачки - 3 кг
  • Вода - 2 л
  • Цукор - 1 склянка (200 г)
  • Сіль - 3 ст. л. з гіркою
  • Оцет столовий 9% - 250 мл
  • Кріп (парасольки) - 4 шт.
  • Листя хрону - 2 шт.
  • Часник - 16 зубчиків
  • Чорний перець горошком - 1 ч. л.
  • Запашний перець горошком - 8 шт.
  • Лавровий лист - 6 шт.

Кабачки вимити, нарізати кружечками товщиною приблизно 1 см. У каструлі закип'ятити 2 л води з сіллю, цукром, перцем і лавровим листом. Викласти кабачки в киплячий відвар, готувати 5 хвилин, помішуючи. Простерилізувати банки, розкласти туди часник, парасольки кропу, перець і інші інгредієнти. Розмістити кабачки, в розсіл влити оцет, проварити 5 хвилин, залити їм овочі і закрутити кришками. Такі мариновані кабачки на закуску готуються елементарно, а радувати своїм смаком будуть довго.

Читайте також