Краще викладати онлайн: Шкарлет закликав педагогів не співпрацювати з окупантами

Важливо
МОН наприкінці березня розробило алгоритм дій, як працювати педагогам в окупації
Важливо
1 Червня, 16:26

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет закликав українських педагогів не працювати на окупанта, а викладати онлайн. Так він прокоментував продовження навчального року росіянами у Маріуполі.

Про це Шкарлет сказав в етері всеукраїнського телемарафону 1 червня, пише Цензор.НЕТ.

За його словами, Міносвіти наприкінці березня розробило алгоритм дій, як працювати педагогам в російській окупації, який є у всіх департаментів освіти і науки.

Він наголосив, що викладачі не зобов'язані йти на роботу до рашистів, у жодному разі не зобов'язані викладати за їхніми стандартами.

Шкарлет наголосив, що Україна забезпечила педагогів "усіма можливостями викладати за українськими стандартами в онлайн-форматі".

У нас є і Всеукраїнська школа онлайн, електронні щоденник і класний журнал, усереднений онлайн-розклад, віртуальні школи, як-от "Атмосферна школа" та "Оптіма". Вони дають можливість будь-якій дитині під'єднатися до занять, а викладачу до їхнього проведення безкоштовно, – зазначив міністр.

Він запевнив, що жоден український педагог не пішов на співпрацю з окупантом.

Перше зло – це викладання мовою окупанта, але ще більше зло – це викладання за російськими наративами і стандартами. Там усе пронизано меншовартістю нашої держави. Жоден з наших освітян цього не допустив і не пішов на співпрацю з окупантом, я пишаюсь ними, – наголосив глава МОН.

Водночас заробітні плати освітянам виплачують у повному обсязі два рази на місяць, але не всім. За даними Шкарлета, наразі в Україні є 48 територіальних громад (10 тисяч педагогів), які ще не отримали зарплати навіть за квітень.

Нагадаємо, що понад 1800 освітніх закладів по всій Україні постраждали від дій окупантів. А замість останнього дзвоника українські школярі чули звук сирен.

Читайте також