Лише 250 тисяч щеплень на місяць: Кузін про вакцинацію під час війни

Важливо
В Україні працюють майже 2,5 тисячі пунктів щеплення
Важливо
5 Вересня, 12:33

До війни в Україні робили близько 250 тисяч щеплень проти коронавірусу на добу, тоді як нині - цей показник фіксується за місяць.

Про це повідомив головний санітарний лікар, заступник голови МОЗ Ігор Кузін в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

У довоєнний час ми робили до 250 тисяч щеплень за добу. Через війну темпи вакцинації дуже змінились. У червні та липні вони впали істотно — менше 250 тисяч за місяць. У серпні потроху зростають. За чотири тижні місяця було зроблено 438 тисяч щеплень. Щодо загальних цифр. Одну дозу вакцини отримали майже 52% громадян України. Дві — 50%. Перший бустер — 6,3%. По суті, йдеться про те, що 724 тисячі осіб не отримали другої дози. І 13,3 мільйона осіб не отримали першої бустерної, тобто не мають повноцінного захисту, - сказав Ігор Кузін.

Він зазначив, що нині в Україні є вакцини проти COVID-19 Janssen, CoronaVac та Pfizer. Зокрема, Janssen Україна отримала у серпні за гуманітарним механізмом COVAX. Нині її в країні найбільше - близько 200 тисяч. Також наприкінці липня Україна отримала близько 500 тисяч доз вакцини Pfizer. У вересні очікується така ж партія.

Зараз працюють майже 2,5 тисячі пунктів щеплення, близько 400 мобільних бригад і 106 центрів вакцинації населення. Дізнатися про них можна на сайті або за номером НСЗУ — 1677 чи на їхньому сайті, - додав Кузін.

Нагадаємо, в МОЗ просять українців щепитися проти COVID-19 перед початком епідемічного сезону.

Читайте також