Макрон заявив про "світову війну нового типу" через Росію та Китай

Світова війна нового типу зумовлена прагненням Росії та Китаю впливати на Європу за допомогою вакцини
26 Березня, 09:31 19452

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що Європа стоїть перед світовою війною нового типу через прагнення Росії і Китаю мати вплив за допомогою вакцини від коронавірусу.

Європа зіткнулася зі світовою війною нового типу в умовах пандемії коронавірусу, в тому числі через дії Росії і Китаю в області вакцин, - заявив президент Франції, якого цитує Le Figaro.

За словами Макрона, країни Європи в період пандемії коронавірусу мають бути незалежними.

Ми почали виробляти (вакцини. - Ред.). Ми знаходимося в процесі створення потенціалу для виробництва вакцин другого покоління, - сказав він.

Читайте також

Президент Франції зазначив, що коронавірус продовжить існувати, циркулювати та мутувати.

Ми розвиваємо наші можливості, щоб відповісти на ці варіанти по-європейському, - додав він.

Макрон назвав Європу єдиною, у кого є справжня стратегія вакцинації. І до літа Європа стане континентом, який виробляє найбільше доз вакцин від коронавірусу.

ЄС розробив комплексну промислову політику, що дозволяє йому в другій половині поточного року вийти на потужність виробництва близько 2-3 млрд доз на рік, - сказав він.

Нагадаємо, єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон назвав російську вакцину абсолютно непотрібною. Бретон заявив, що ЄС віддає перевагу вакцинам, які виробляються на території Європи.