Макрон пообіцяв Зеленському відвідати Україну

Президент Франції приїде до Києва щойно це стане можливим
Макрон пообіцяв Зеленському відвідати Україну
Президент Франції Емманюель Макрон фото: Фейсбук
6 Листопада 2020, 11:02
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Сторони обговорили ситуацію навколо рішень Конституційного суду України. Еммануель Макрон наголосив, що вважає важливими проведені Україною реформи, зокрема в банківському секторі. Він відзначив, що деякі з цих реформ вимагають рішучості та мудрості.

Володимир Зеленський запевнив, що Україна зробить усе можливе задля збереження антикорупційної архітектури й таких важливих реформ, як реформа банківського сектору, земельна реформа, а також діяльності Фонду гарантування вкладів, - йдеться у повідомленні ОП.

Президенти України та Франції також обговорили покращення торговельно-економічної та інвестиційної співпраці.

Під час розмови Зеленський (досьє) висловив співчуття Макрону та французькому народу у зв’язку з нещодавніми трагічними подіями та загибеллю громадян Франції під час терористичних атак.

Читайте також

Наостанок Еммануель Макрон зазначив, що дотримає слова щодо відвідання Києва з візитом, щойно це стане можливим.

Нагадаємо, в жовтні в передмісті Парижа сталося вбивство вчителя історії та географії, який показав дітям карикатури на пророка Мухаммеда від журналу Charlie Hebdo. Нападником виявився 18-річний чеченець з Москви. Його застрелили.

Після цього президент Франції Еммануель Макрон заявив, що ісламісти не будуть спати спокійно у Франції.

Після вбивства у Франції правоохоронці затримали 11 осіб, підозрюваних у причетності до вбивства вчителя історії. Більшість з них є особами, що сповідують іслам. Серед взятих під варту - відомий активіст-ісламіст Абдельхакім Сефріві.

1