Другий напад у Франції: ісламіст з ножем кидався на поліцію

Його застрелили на місці
Важливо
Другий напад у Франції: ісламіст з ножем кидався на поліцію
Теракт у Франції (фото: Twitter)
29 Жовтня 2020, 13:47
читать на русском

У Франції вдруге за день стався збройний напад ісламістів. У місті Авіньйон чоловік з ножем кричав "Аллах Акбар" та погрожував поліцейським. Його застрелили правоохоронці.

Про це повідомляють  Europe 1 та BFM TV.

Як повідомляють журналісти, нападник кричав "Аллах Акбар" і погрожував співробітникам поліції, які у відповідь відкрили вогонь. Від отриманих поранень чоловік помер. Інші подробиці нападу поки не повідомляються.

Читайте також

Поліція підтвердила факт нападу, однак жодної інформації про нападника поки немає.

Цей напад стався через дві години після того, як у французькому місті Ніцца у базиліці Нотр-Дам чоловік напав з ножем на людей. Внаслідок різанини троє людей загинули ще кілька постраждали.

Зазначається, що жінку обезголовили, а чоловікові перерізали горло.

Чи пов'язані ці напади між собою, поки невідомо.

Нагадаємо, в жовтні в передмісті Парижа сталося вбивство вчителя історії та географії, який показав дітям карикатури на пророка Мухаммеда від журналу Charlie Hebdo. Нападником виявився 18-річний чеченець з Москви. Його застрелили.

Читайте також

Після цього президент Франції Еммануель Макрон заявив, що ісламісти не будуть спати спокійно у Франції. Коли проводити панахиду за загиблим вчителем, там показали ті самі карикатури через які його вбили. Після цього у багатьох ісламських державах називали президента Франції терористом та закликали до насильства. Там вважають, що Макрон глузував з їхнього пророка.

Після вбивства у Франції правоохоронці затримали 11 осіб, підозрюваних у причетності до вбивства вчителя історії. Більшість з них є особами, що сповідують іслам. Серед взятих під варту - відомий активіст-ісламіст Абдельхакім Сефріві.

1