Макрон заявив, що вступ України до ЄС може тривати роками

Важливо
Президент Франції пропонує низку ініціатив, аби прискорити процес
Важливо
9 Травня, 19:35

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що вступ України до складу Європейського Союзу може тривати роками і навіть десятиліттями, відповідно до чинних правил.

Про це Макрон сказав на засіданні Європарламенту у Страсбурзі, пише ТСН.ua.

Він запропонував створити "європейську політичну спільноту", яка могла б прийняти до лав українську державу, аби дещо пожвавити процес вступу України до Євросоюзу.

Україна завдяки своїй боротьбі та мужності вже є ключовим членом нашого союзу, - сказав президент Франції.

Макрон закликав створити "нову організацію європейської політичної спільноти". За його словами, ця організація вітала б у своїх лавах Україну.

При цьому Макрон наголосив, що процес вступу до ЄС зазвичай займає роки, згідно з чинними нормами. У зв'язку з цим він закликав до масштабніших реформ для оновлення ЄС.

Ми знаємо, що процес вступу до ЄС може тривати багато років і навіть десятиліття. Будемо чесними, Євросоюз не може бути в короткостроковій перспективі єдиним засобом структурування європейського континенту... Нам потрібно реформувати наші тексти – це очевидно, - заявив він.

Нагадаємо, що президент Франції Емманюель Макрон намагався виправдатись, чому він не використовує слово "геноцид" щодо дій росії в Україні. Він стверджує, що "словесна ескалація" не допомагає Україні.

Читайте також