Макрон заявив, що вступ України до ЄС може тривати роками

Президент Франції пропонує низку ініціатив, аби прискорити процес
Важливо
Макрон заявив, що вступ України до ЄС може тривати роками
Макрон Емманюель (фото: Thierry Chesnot/ Global Look)
9 Травня 2022, 19:35
читать на русском

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що вступ України до складу Європейського Союзу може тривати роками і навіть десятиліттями, відповідно до чинних правил.

Про це Макрон сказав на засіданні Європарламенту у Страсбурзі, пише ТСН.ua.

Він запропонував створити "європейську політичну спільноту", яка могла б прийняти до лав українську державу, аби дещо пожвавити процес вступу України до Євросоюзу.

Україна завдяки своїй боротьбі та мужності вже є ключовим членом нашого союзу, - сказав президент Франції.

Макрон закликав створити "нову організацію європейської політичної спільноти". За його словами, ця організація вітала б у своїх лавах Україну.

При цьому Макрон наголосив, що процес вступу до ЄС зазвичай займає роки, згідно з чинними нормами. У зв'язку з цим він закликав до масштабніших реформ для оновлення ЄС.

Ми знаємо, що процес вступу до ЄС може тривати багато років і навіть десятиліття. Будемо чесними, Євросоюз не може бути в короткостроковій перспективі єдиним засобом структурування європейського континенту... Нам потрібно реформувати наші тексти – це очевидно, - заявив він.

Нагадаємо, що президент Франції Емманюель Макрон намагався виправдатись, чому він не використовує слово "геноцид" щодо дій росії в Україні. Він стверджує, що "словесна ескалація" не допомагає Україні.

Читайте також

1