Маляр пояснила, чому в соцмережах не можна розповідати про військові операції ЗСУ

ЗСУ потрібно реалізовувати задачі в умовах інформаційної тиші
25 Червня, 15:16

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр нагадала про заборону розповідати в соцмережах про те, що ЗСУ зайшли або вийшли з якогось населеного пункту до того, як про це заявлять в Генштабі.

Про це вона розповіла у своєму Facebook.

Чому не можна публічно говорити, що ЗСУ вийшли з… або зайшли у … населений пункт до того, як про це заявить Генштаб. Тому що це завдає шкоду роботі ЗСУ. Це забирає в них дорогоцінний час - добу/дві, які вони ще могли реалізовувати свої військові плани і маневри в умовах непублічності ходу військової операції, - сказала Ганна Маляр.
Вона пояснила, що ЗСУ реалізовують декілька задач одночасно з виходом з або заходом в місто. Для військових важливо їх реалізовувати в умовах інформаційної тиші.

Все, про що можна в цей момент говорити, - говорять офіційні джерела: Генштаб і Міноборони (ми завжди скоординовані інформаційно). Публічна демонстрація цивільними особами обізнаності щодо ходу військових операцій та повідомлення про це у соцмережах до офіційних заяв Генштаба почасти зриває військові операції - як це було вчора і позавчора щодо Сєверодонецька. Коли просто не дали ЗСУ доробити заплановане, - додала вона.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр закликала громадян не працювати корегувальниками вогню у ворога.

Читайте також