Мешканців Донецької області закликали не зволікати з евакуацією

Лише 18 серпня були поранені четверо донеччан та одна людина загинула
18 Серпня, 20:55

У Донецькій області закликають мешканців регіону не зволікати з евакуацією через небезпеку загибелі внаслідок ворожих обстрілів.

Про це на брифінгу заявив директор департаменту охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації Володимир Колесник, повідомляє пресслужба обласної адміністрації.

На Донеччині продовжують гинути та отримувати поранення цивільні мешканці. Тих, хто зволікає з евакуацією, чатує постійна небезпека внаслідок бойових дій. Тільки сьогодні зранку, за інформацією, яка надходить до медиків, у області поранено четверо жителів, а один загинув, - зазначив Колесник.

Він звернувся до мешканців області:

Попри те, що обласна адміністрація та місцеві органи влади роблять і робитимуть все можливе для функціонування системи охорони здоров'я на території області, ви повинні розуміти, що активні бойові дії вносять свої корективи. А майбутній осінньо-зимовий сезон принесе додаткове навантаження, тому закликаю всіх, хто має таку можливість евакуюватися. Особливо сім'ї з дітьми та вагітних. Пам'ятайте, що ви відповідаєте за тих, хто сьогодні не може прийняти самостійні рішення.

Нагадаємо, 2 серпня в Донецькій області почалася обов'язкова евакуація населення. На рівні держави створили евакуаційний штаб, зокрема, з Донецької області мають виїхати понад 50 тисяч дітей та понад 200 тисяч дорослих.