В Україні розпочалася обов'язкова евакуація з Донеччини: перші подробиці (фото)

Перший потяг з евакуйованими прибув до Кропивницького
Головне
В Україні розпочалася обов'язкова евакуація з Донеччини: перші подробиці (фото)
Ірина Верещук, евакуація з Донеччини, фото Telegram
2 Серпня 2022, 11:45
читать на русском

Сьогодні, 2 серпня, розпочалася обов'язкова евакуація з Донецької області.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у Telegram.

Розпочалася обов’язкова евакуація з Донеччини. Перший потяг прибув сьогодні вранці у Кропивницький. Жінки, діти, люди похилого віку, багато маломобільних, - сказала Ірина Верещук.

Вона зазначила, що усіх евакуйованих зустріли та всім допомогли.

Дякую місцевим службам, міжнародним організаціям і волонтерам. Зразкова робота! Особисто дякую керівнику області Андрію Райковичу та його команді!- додала вона.

За повідомленням Укрзалізниці, на пероні евакуйованих зустріли медики, рятувальники, психологи, волонтери, представники обласної військової адміністрації та очільниця евакуаційного штабу Ірина Верещук.

Першим рейсом нам вдалося доставити 136 пасажирів, з них 44 маломобільних. Прямо на борту поїзда оформлено матеріальні виплати для 42 тимчасово переміщених осіб, з них 15 дітей, - йшлося в повідомленні.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла, як проходитиме евакуація з Донецької області.

На рівні держави створили евакуаційний штаб, зокрема, з Донецької області мають виїхати понад 50 тисяч дітей та понад 200 тисяч дорослих.

Читайте також