Верещук розповіла, що потрібно для евакуації з Донецької області

З Донецької області повинні виїхати понад 50 тисяч дітей та понад 200 тисяч дорослих
Важливо
Верещук розповіла, що потрібно для евакуації з Донецької області
Ірина Верещук Фото: https://t.me/starukhofficial/3052

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла, як проходитиме евакуація з Донецької області.

Про це вона повідомила під час брифінгу.

На рівні держави створили евакуаційний штаб, зокрема, з Донецької області мають виїхати понад 50 тисяч дітей та понад 200 тисяч дорослих.

Ми розуміємо, що без уряду важко знайти місця, куди їхати. Але сьогодні для цього я тут - на Полтавщині. Полтавщина ще може прийняти людей, хоче це велике навантаження на бюджет і людей. Тож, в тим, хто буде евакуюватися слід там телефонувати в адміністрації, або писати онлайн в чат-ботах. Все фіксується в ОВА і до таких людей приїдуть, заберуть, транспортуватимуть до місця евакуації. Це може бути автобус, чи потяг. Потім їх привезуть, наприклад, сюди. По дорозі їм буде зроблено все, щоб вони отримали довідку ВПО. На вокзалі їх зустрінуть. Там - на вокзалі їх зустрінуть і дадуть першу допомогу і фіндопомогу. Укрпошта вже це знає як робити. Гроші є, - сказала Ірина Верещук.

Вона зазначила, що влада врахувала всі помилки минулих хвиль евакуацій.

Розуміємо, що хтось не хоче евакуюватися. Тоді там є певний формат відмови. Там персональна відповідальність. Але ще раз кажу, газу, опалення не буде, світла не буде! - пояснила Верещук.

Вона додала, що ті, хто хочуть евакуюватися, повинні звернутися до ВЦА та залишити свої дані. Потім їм допоможуть виїхати з області.

Нагадаємо, в Донецькій області правоохоронці перевірятимуть людей, які відмовлятимуться від евакуації, на лояльне ставлення до ворога.