Не хочуть евакуюватися: правоохоронці перевірятимуть людей на Донеччині

На добу погоджуються евакуюватися 300-350 людей
Важливо
Не хочуть евакуюватися: правоохоронці перевірятимуть людей на Донеччині
Евакуаційні автобуси, ілюстративне фото з facebook.com/policesumy

У Донецькій області правоохоронці перевірятимуть людей, які відмовлятимуться від евакуації, на лояльне ставлення до ворога.

Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко під час телемарафону.

Евакуація продовжується. Я не можу назвати, що це високі темпи. Це 300 – 350 осіб на добу евакуюються, це з 340 тисяч. Цифра особливо не змінюється... Тут є ще фактори. Можливо у тих, хто не хоче виїжджати, і якось лояльно ставиться до ворога, але цим, повірте, ми також займаємось і займаються правоохоронні органи. І мотиви деяких з них нам також відомі, - сказав Павло Кириленко.

Він зазначив, що будуть застосовуватися більш жорсткі заходи для рятування життя та здоров’я людей, аби в області залишилося якнайменше людей на осінньо-зимовий період

Я приводжу приклади для тих, хто не хоче виїжджати. Ось людина лягає відпочивати у приватному будинку, а на ранок, або вночі вже цього будинку немає. І під загрозою не просто здоров’я, але й життя. А життя і здоров’я – це найцінніше, - пояснив він.

Нагадаємо, за минулу добу, 20 липня, російські орки вбили п'ятьох мирних жителів Донецької області. Поранення отримали 16 людей.

Читайте також

1