Microsoft офіційно представила Windows 11 (фото)

В операційної системи оновили інтерфейс, програмне забезпечення і підтримку додатків Android
24 Червня, 21:22 1179

Американська корпорація Microsoft офіційно представила нову версію операційної системи Windows 11.

Презентацію транслювали на офіційному сайті Microsoft.

Одним з нововведень Windows 11 стало те, що меню "Пуск" змістилося в центр нижньої панелі задач, що нагадує док-бар в MacOS від Apple. Крім того, в новій версії відмовилися від живих плиток та інакше перемалювали панель задач.

Загалом інтерфейс став візуально легшим, має більше тем оформлення, інших можливостей щодо кастомізації, а також очікують повернення віджетів. Вікна тепер можна буде згрупувати по одному із заздалегідь передбачених сценаріїв. Зовнішній вигляд самих вікон теж змінився, вони стали більш круглими, як і усе в ОС.

До програмного забезпечення Windows 11 увійде додаток для відеодзвінків Microsoft Teams, яке дозволить користувачам почати спілкування в кілька кліків.

Система отримала нову екранну клавіатуру з підтримкою свайпів, а при роботі на планшеті зі стилусом Windows 11 залучать вібромотори для більш приємної віддачі при малюванні і введенні тексту.

Також істотно змінився магазин додатків та ігор. Він буде називатися Microsoft Store, а не Windows Store.

Windows тепер підтримує запуск і роботу Android-додатків. Але поки невідомо, чи можна буде встановити їх самостійно. Хоча заявлено підтримку маркетплейса Amazon з Android-додатками.

Оновлення до операційної системи нового покоління для власників Windows 10 буде безплатним.

Нагадаємо, Верховний суд Іспанії засудив до шести місяців в’язниці та 3600 євро штрафу підприємицю, яка встановила на два комп'ютери неліцензійні Windows та пакет програм Microsoft Office.