В Іспанії підприємиця отримала пів року тюрми за піратський Windows

Це перший подібний вирок в країні
В Іспанії підприємиця отримала пів року тюрми за піратський Windows
Робота за комп’ютером (фото: pexels)
4 Червня 2021, 01:16
читать на русском

Верховний суд Іспанії засудив до шести місяців в’язниці та 3600 євро штрафу підприємицю, яка встановила на два комп'ютери неліцензійні Windows та пакет програм Microsoft Office.

Про це повідомило видання El Mundo.

Поліція викрила її на піратстві ще у 2017 році. На двох з восьми робочих комп'ютерів, які належать підприємиці, були встановлені піратські версії Windows та Office.

Верховний суд розглянув цю справу після того, як жінка оскаржувала рішення двох судів попередніх інстанцій. У своєму рішенні суддя посилається на реформу Кримінального кодексу 2015 року, яка передбачає відповідальність за економічну експлуатацію продуктів без ліцензій.

Жінка, крім шести місяців тюремного ув'язнення, має компенсувати збитки корпорації Microsoft (їй належать як операційна система Window, так і пакет програм Office) в розмірі вартості двох ліцензій. Також їй присудили 3600 євро штрафу.

El Mundo зазначає, що в Іспанії справи про піратство, за які можна отримати реальний тюремний строк, зазвичай набагато масштабніші. Часто вони стосуються блокування сайтів за нелегальні трансляції футбольних матчів та інших спортивних заходів.

Нагадаємо, Google забув продовжити домен Аргентині і його купив 20-річний хлопець. Аргентинець купив домен за 270 песо (близько 30 доларів або 380 гривень).

Читайте також

1