Google забув продовжити домен Аргентині і його купив 20-річний хлопець

Аргентинець похвалився покупкою в Твіттері і став зіркою мемів
Google забув продовжити домен Аргентині і його купив 20-річний хлопець
google (Фото: Mediasat)
23 Квітня 2021, 18:27
читать на русском

Адміністратори Google не продовжили вчасно домен google.com.ar і його купив 20-річний місцевий житель Ніколас Куронь.

Про це сам Куронь розповів у себе в Твіттері.

Термін дії домену закінчився, його можна було купити. Все законно, - написав новий власник. - Я зайшов на http://nic.ar, побачив, що ім'я http://google.com.ar є, і купив його, - написав хлопець.

Аргентинець купив домен за 270 песо (близько 30 доларів або 380 гривень).

Користувачі Твіттеру зауважили, що компанії довелося заплатити хлопцеві цілий статок, щоб повернути домен. Деякі радили хлопцеві взяти плату в біткоїнах, щоб уникнути сплати податків. Інші в цей час безуспішно намагалися скористатися Google, але отримували повідомлення про помилку 404. Дехто звинуватив Куроня в кіберсквотингу - реєстрації доменних імен, що містять торговельну марку, що належить іншій особі з метою їх подальшого перепродажу або несумлінного використання.

Використання домену вебсайту зазвичай оплачують раз на рік. Після закінчення терміну домен необхідно продовжити. Користувачі Твіттера зробили висновок, що Куронь придбав домен в перші хвилини після закінчення терміну.

Через пару годин після втрати домену, опівночі по Буенос-Айрес, в Google заявили, що розв'язали проблему. У компанії не уточнили, чому втратили домен: через технічні проблеми або через людську недбалість.

Ми шкодуємо про незручності, які могла виникнути в результаті цієї ситуації, і продовжуємо розслідування причин, - заявили в компанії.

Куронь теж не пояснив, як домовився з Google про повернення домену.

Читайте також

1