В Україні Google оштрафували на мільйон гривень

Google отримав штраф за порушення термінів подання інформації
Важливо
В Україні Google оштрафували на мільйон гривень
Google Фото: Pexels
5 Квітня 2021, 17:05
читать на русском

ТОВ "Гугл" оштрафували в Україні на мільйон гривень за неподання у встановлений строк інформації на вимогу державного уповноваженого Антимонопольного комітету України (АМКУ).

Як повідомляє пресслужба комітету, розмір штрафу обумовлюється обтяжуючими обставинами, а саме тим фактом, що ТОВ "Гугл" не надавало Комітету затребувану інформацію понад рік.

Ця інформація була необхідна Комітету для розслідування за заявою фізичної особи-підприємця щодо блокування його облікового запису у додатку "Google Мій бізнес", - зазначили у комітеті.

Читайте також

В АМКУ зазначили, шо ненадання відповідачем інформації у визначені комітетом строки призвело до того, що АМКУ не зміг своєчасно розглянути заяву про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Слід зазначити, що вже в рамках розгляду справи, порушеної проти товариства за ненадання інформації на вимогу комітету, відповідачем було надано затребувану інформацію, що також враховано АМКУ при визначенні розміру штрафу, - зазначили у комітеті.

Раніше повідомлялося, що банки будуть змушені відключити українцям платіжні сервіси типу Apple Pay чи Google Pay та скасувати грейс-період за кредитними картками, якщо Рада ухвалить неринкове регулювання платіжного ринку.