Microsoft та компанія мільярдера Ілона Маска працюватимуть разом

Microsoft та SpaceX хочуть покращити космічну галузь
Microsoft та компанія мільярдера Ілона Маска працюватимуть разом
Супутникова система Starlink (фото: microsoft.com)
24 Жовтня 2020, 09:35
читать на русском

Компанія Microsoft повідомила, що домовилась про партнерство із заснованою підприємцем Ілоном Маском приватною космічною компанією SpaceX.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби компанії.

Microsoft оголосила про низку анонсів в рамках масштабної глобальної ініціативи Azure Space. Її головною метою є зробити космічні інновації доступними компаніям в усьому світі. В рамках програми Microsoft планує розвивати співпрацю з організаціями космічної галузі, включаючи SpaceX, засновану Ілоном Маском, - уточнюється в повідомленні.

Компанії також планують розширення використання Starlink з глобальною мережею Microsoft - інтеграцію наземних станцій SpaceX з мережевими можливостями Azure.

Читайте також

Зазначається, що Microsoft також збирається запустити спеціальне середовище для підготовки угруповань супутників до запуску на орбіту, Azure Orbital Emulator. Такі дії дозволять космічним організаціям створювати складні протоколи і навчати алгоритми на основі штучного інтелекту для координації роботи взаємопов'язаних супутників з урахуванням наявного програмного забезпечення і устаткування, вважають в компанії.

Нагадаємо, 5 жовтня повідомлялося, що компанія Microsoft хоче побудувати новий центр обробки даних у Греції. Відомо, що корпорація буде інвестувати в інфраструктуру хмарних сервісів в країні, яку ослабили десятирічна боргова криза і пандемія коронавірусу.