Microsoft запатентує технологію, яка створює віртуальну копію людини

Кожна копія буде так само унікальною, як і людина
Microsoft запатентує технологію, яка створює віртуальну копію людини
Нові технології (Фото: pexels)
10 Січня 2021, 05:00
читать на русском

Компанія Microsoft винайшла нову технологію, яка дозволить створити віртуальну копію будь-якої конкретної людини.

Про це у патентній заявці заявили розробники технології Дастін Абрамсон та Джозеф Джонсон.

Документ від 1 грудня 2020 року опублікували в Офісі з патентів і товарних знаків США (USPTO), а саму заявку подали на реєстрацію ще у 2017 році.

Для того, щоб створити віртуальну особистість конкретної людини, розробники збиратимуть усю доступну про неї інформацію - фото, відео та записи голосу, поширені у соцмережах, публікації, електронні листи, рукописні матеріали, тощо.

На основі зібраної інформації розробники створять спеціальний індекс особистості, яким “тренуватимуть” чат-ботів відповідати на повідомлення так, як би це зробила конкретна людина. Чат-бот зможе генерувати її повідомлення, фото та навіть запис голосу.

У деяких випадках технологія навіть дозволить генерувати нові зображення людини у форматі 2D та 3D. Для завантаження інформації про людину можна буде використовувати мобільні пристрої (смартфон та планшет) або ж звичайний комп’ютер.

Читайте також

Нагадаємо, що раніше Facebook, Google, Microsoft, Twitter та TikTok намагались обмежити використання своїх ресурсів для поширення хибної або неправдивої інформації у сфері вакцинації.

Онлайн-платформи підвищили вимоги до прозорості інформації щодо вакцин та її надходження з авторизованих джерел, оперативно прибирають зі своїх продуктів або блокують інформацію, що має на меті посіяти недовіру до медзакладів та вселити страх перед вакцинацією.

1