Microsoft побудує центр обробки даних у Греції

Він буде корисний для бізнесу
5 Жовтня, 18:34 320

Компанія Microsoft хоче побудувати новий центр обробки даних у Греції. Відомо, що корпорація буде інвестувати в інфраструктуру хмарних сервісів в країні, яку ослабили десятирічна боргова криза і пандемія коронавірусу.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Президент Microsoft Бред Сміт заявив, що новий центр обробки даних буде корисний для бізнесу, споживачів і банків. Він розповів про це у понеділок на віртуальному заході в Афінах.

Розмір вкладень не розголошується.

Крім того, прем'єр-міністр Греції Кіріакос Мицотакис заявив, що дата-центр принесе Греції довгострокові фінансові вигоди у розмірі 1,0 млрд євро.

Греція стане світовим центром хмарних обчислень, - заявив Мицотакис, додавши, що сучасний центр також поліпшить країну як місце для інвестицій.

За його словами, проєкт буде включати програму навчання цифровим навичкам приблизно для 100 тисяч осіб.

Нагадаємо, раніше міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що пріоритет та завдання Мінцифри на наступний рік - забезпечити доступом до інтернету усі соціальні об'єкти інфраструктури. Міністр додав, що за останні три місяці цього року понад 2 тисячі населених пунктів України отримали 4G-покриття.