До 2022 року на всій території Україні буде 4G-інтернет - міністр Федоров

Важливо
5 Жовтня, 17:39 356
читать на русском

Пріоритет та завдання Мінцифри на наступний рік - забезпечити доступом до інтернету усі соціальні об'єкти інфраструктури. Про це під час "Diia Summit" заявив Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Ми проаналізували, що у нас в країні відбувається з точки зору підключення соціальних об'єктів інфраструктури. Побачили, що, на жаль, понад 10 тисяч таких об'єктів не мають доступу до фіксованого інтернету. Тому зараз активно це виправляємо. Дякую Міністерству фінансів і Верховній Раді за те, що у нас в бюджеті Міністерства закладений вже потенціал для того, щоб у наступному році під'єднати майже всі об'єкти соціальної інфраструктури", - передає слова міністра преслужба уряду.

Читайте також

Федоров також зазначив, що у наступному році планується приєднати до інтернету усі міжнародні траси.

Міністр додав, що за останні три місяці цього року понад 2 тисячі населених пунктів України отримали 4G-покриття.

За три місяці 2007 населених пунктів отримали 4G-покриття вперше. А це - 1,2 млн людей. З EG або 3G покращився інтернет у 2600 населених пунктах. А це - 1,6 млн мешканців України. У нас стоїть завдання максимум за два роки вкрити усю країну, десь на 95%, 4G-покриттям, - зазначив Михайло Федоров.

Нагадаємо, що Рада нацбезпеки та оборони України та низка інших державних органів планують повністю закрити доступ до соцмережі "ВКонтакте" в країні.

РНБО обіцяє обговорити в рамках стратегії кібербезпеки питання обліку користувачів забороненої російської соцмережі "ВКонтакте".  У Раді нацбезпеки та оборони наголосили, що доступ до російських соцмереж з території України становить реальну загрозу національній безпеці, тому "потребує зусиль щодо нейтралізації".

1