В РНБО повідомили, коли візьмуться за користувачів "ВКонтакте"

Доступ до російських соцмереж становить реальну загрозу національній безпеці, вважають у відомстві
В РНБО повідомили, коли візьмуться за користувачів "ВКонтакте"
Заборона російських соцмереж
2 Жовтня 2020, 21:36
читать на русском

РНБО обіцяє обговорити в рамках стратегії кібербезпеки питання обліку користувачів забороненої російської соцмережі "ВКонтакте". Сама стратегія кібербезпеки України та стратегія інформаційної безпеки будуть затверджені протягом пів року.

Про це повідомили в апараті Ради нацбезпеки й оборони України у відповідь на запит "Суспільного" про те, яким чином здійснюватиметься цей облік.

Відповідно до затвердженої Стратегії національної безпеки України протягом пів року буде розроблено нову Стратегію кібербезпеки України, а також стратегію інформаційної безпеки. Питання створення "системи обліку українських користувачів російської соціальної мережі "ВКонтакте" та, за необхідності, інших соцмереж, що знаходяться під контролем держави-агресора, обговорюватиметься в рамках реалізації згаданих стратегій, – йдеться у повідомленні РНБО.

Читайте також

У Раді нацбезпеки та оборони наголосили, що доступ до російських соцмереж з території України становить реальну загрозу національній безпеці, тому "потребує зусиль щодо нейтралізації".

Російська соцмережа "ВКонтакте"... розцінюється як загроза національній безпеці України, що потребує нейтралізації, – зазначається у повідомленні РНБО.

Нагадаємо, що Рада нацбезпеки та оборони України та низка інших державних органів планують повністю закрити доступ до соцмережі "ВКонтакте" в країні.

Читайте також

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов під час ZOOM-конференції. Він заявив, що всі користувачі ВКонтакте будуть на обліку, якщо вони далі поширюватимуть російський контент в Україні, а також будуть мати проблеми з Нацполіцією.

У 2017 році указом президента Петра Порошенка в Україні було заблоковано російські соцмережі "ВКонтакте", "Однокласники", а також ресурси "Яндекс" та Mail.ru.

У травні 2020 року президент Володимир Зеленський продовжив дію заборони.

Минулого тижня представники ВКонтакте повідомили, що їм вдалося обійти блокування мобільного додатку соцмережі в Україні.

1