Користувачів соцмережі "ВКонтакте" в Україні будуть ставити на облік

Держава ставитиме на облік людей, які використовують російську соціальну мережу
Головне
Користувачів соцмережі "ВКонтакте" в Україні будуть ставити на облік
Заборона російських соцмереж
25 Вересня 2020, 14:44
читать на русском

Рада нацбезпеки та оборони України та ряд інших державних органів планують повністю закрити доступ до соцмережі "ВКонтакте" в країні. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час ZOOM-конференції.

Перспективи діджиталізації країни та ризики кібербезпеки

Перспективи діджиталізації країни та ризики кібербезпекиРозповідаємо про кібербезпеку і презентуємо Глобальний центр взаємодії в кіберпросторі.

Gepostet von Рада національної безпеки і оборони України am Freitag, 25. September 2020

"Це їх (користувачів. - Ред.) також відповідальність. Річ у тому, що зараз та система, яка починає працювати, дозволить нам мати інформацію про тих користувачів, які використовують цю соцмережу. Вони всі будуть на обліку. Якщо вони далі будуть поширювати російський контент в Україні, то вони будуть мати проблеми з Нацполіцією", - сказав секретар РНБОУ.

Читайте також

Нагадаємо, у 2017 році указом президента Петра Порошенка в Україні було заблоковано російські соцмережі "ВКонтакте", "Однокласники", а також ресурси "Яндекс" та Mail.ru.

У травні 2020 року президент Володимир Зеленський продовжив дію заборони.

Читайте також

На минулому тижні представники "ВКонтакте" повідомили, що їм вдалося обійти блокування мобільного додатку соцмережі в Україні.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко доручив перевірити, чи справді заборонена в Україні російська соцмережа "ВКонтакте" обійшла блокування.

1