Мінкульт вимагатиме у Apple і Google вилучити російський "ВКонтакте" зі списку доступних для українців додатків

У міністерстві вважають, що російські спецслужби напередодні виборів можуть активізувати інформаційний вплив за допомогою таких ресурсів, як "ВКонтакте"
Мінкульт вимагатиме у Apple і Google вилучити російський "ВКонтакте" зі списку доступних для українців додатків
Заборона російських соцмереж

Міністерство культури та інформаційної політики України вимагатиме в основних провайдерів програмного забезпечення вилучити мобільний додаток "ВКонтакте" з переліку доступних завантажень для українських користувачів.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Таку заяву зробили через інформацію про те, що оновлена проксі мобільного додатку "ВКонтакте" дозволяє обійти блокування цієї соцмережі на території України.

"Враховуючи ризики для національної безпеки України та для захисту інформаційного простору, МКІП одразу взяли в роботу цю інформацію та спільно з РНБО, СБУ та іншими правоохоронними органами невідкладно вживають відповідних заходів для блокування роботи цієї соціальної мережі на території нашої держави", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві вважають, що російські спецслужби напередодні виборів можуть активізувати інформаційний вплив за допомогою таких ресурсів, як "ВКонтакте".

"Серед іншого міністерство готує звернення до основних провайдерів програмного забезпечення (Apple, Google та інші) з вимогою вилучити мобільний додаток "ВКонтакте" з переліку доступних завантажень для українських користувачів", - повідомили у відомстві.

Раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко доручив перевірити чи справді заборонена в Україні російська соцмережа "ВКонтакте" обійшла блокування.

Російські соцмережі "ВКонтакте" і "Однокласники", а також сервіси "Яндекс" та низка інших ресурсів заборонені в Україні з 17 травня 2017 року. Відтоді цю заборону постійно продовжують. Востаннє її продовжили у травні 2020 року.