"ВКонтакте" відреагувала на плани РНБО

В компанії планують відстоювати українських користувачів
"ВКонтакте" відреагувала на плани РНБО
Фото з відкритих джерел
25 Вересня 2020, 18:08
читать на русском

ВКонтакте відреагувала на заяву секретаря РНБО України Олексія Данилова про намір ставити на облік користувачів соцмережі.

Реакцію пресслужби компанії наводять російські ЗМІ, ТАСС.

Ми виступаємо категорично проти переслідування людей за відвідування ними соціальних мереж, інформаційних ресурсів та поширення особистої думки, - заявили в пресслужбі.

У компанії підкреслили, що люди мають право спілкуватися і користуватися тими сервісами, які вважають для себе зручними і корисними.

Ми продовжимо захищати інтереси наших користувачів у всіх країнах світу, - запевнили у ВКонтакте.

Нагадаємо, що Рада нацбезпеки та оборони України та низка інших державних органів планують повністю закрити доступ до соцмережі "ВКонтакте" в країні.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов під час ZOOM-конференції. Він заявив, що всі користувачі ВКонтакте будуть на обліку, якщо вони далі поширюватимуть російський контент в Україні, а також будуть мати проблеми з Нацполіцією.

У 2017 році указом президента Петра Порошенка в Україні було заблоковано російські соцмережі "ВКонтакте", "Однокласники", а також ресурси "Яндекс" та Mail.ru.

Читайте також

У травні 2020 року президент Володимир Зеленський продовжив дію заборони.

Минулого тижня представники ВКонтакте повідомили, що їм вдалося обійти блокування мобільного додатку соцмережі в Україні.

Читайте також

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко доручив перевірити, чи справді заборонена в Україні російська соцмережа "ВКонтакте" обійшла блокування.

1