Держпродспоживслужба буде надавати послуги у цифровому форматі

Урядом готуються чотири масштабні проєкти з цифровізації
Держпродспоживслужба буде надавати послуги у цифровому форматі
Комп’ютер Фото: nsirogozy.city
5 Жовтня 2020, 16:38
читать на русском

У Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів готуються чотири масштабні проєкти з цифровізації.

Зокрема, йдеться про оцифрування електронного реєстру потужностей операторів ринку, запровадження електронних ветеринарних сертифікатів, цифровізацію фітосанітарних послуг та процесів, а також розробку онлайн платформи для подання та відслідковування скарг споживачів, - повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України.

Читайте також

Впровадження цифрових послуг в Держпродспоживслужбі матиме позитивний вплив як для операторів ринку, так і для звичайних споживачів. В першу чергу ми говоримо про оптимізацію бізнес процесів, про економію часу, про зручність, про можливість обміну документами з міжнародними партнерами, про унеможливлення фальсифікацій. Цифровізація Держпродспоживслужби - це вагомий крок до інтеграції з міжнародними інформаційними системами і до посилення наших експортних можливостей, - прокоментував міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Так, одним із проєктів є вдосконалення Державного реєстру потужностей операторів ринку. Реєстрація потужностей буде відбуватися онлайн через портал "Дія" або портал Держпродспоживслужби. В уряді вважають, що це дозволить забезпечити обмін даними з іншими державними реєстрами, а також реалізувати зручну пошукову систему на порталі Держпродспоживслужби.

Читайте також

Планується, що проєкт запуститься до кінця 2020 року.

Ще одним проєктом цифровізації послуг служби є запровадження електронних міжнародних ветеринарних сертифікатів. Оформити документи можна буде онлайн через сучасну інформаційну систему.

Нагадаємо, 16 вересня Кабінет міністрів України затвердив нові бланки водійських посвідчень та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, які повністю адаптовано до міжнародних вимог.

1