Міністр енергетики порадив українцям купити генератори на зиму

Головне
Галущенко каже, що енергосистема до зими готова, але про всяк випадок генератор не завадить
Головне
9 Жовтня, 10:21

Міністр енергетики Герман Галущенко, відповідаючи на питання журналістів про можливість блекаутів, порадив українцям купити генератори на зиму.

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу "Ми-Україна".

Водночас він запевнив, що його відомство робитиме все можливе, аби уникнути відключень світла в Україні.

"Якщо є можливість, підсилюйте автономне функціонування, зробіть це. А ми зі свого боку разом з нашою ППО будемо робити все, щоб ця техніка вам не знадобилась", — сказав Галущенко.

З його слів, на сьогодні система електропостачання України перевершує аналоги деяких країн Європи та готова успішно пережити зимовий період.

"Два основні елементи, що забезпечують надійність будь-якої енергосистеми — генерація та передача електроенергії — перебувають на досить високому рівні", — додав він.

Нагадаємо, міністр енергетики Герман Галущенко вважає, що в Україні відключення світла взимку застосовуватимуть лише у разі значних пошкоджень через можливі російські обстріли енергосистеми. Він зазначив, що енергосистема нашої країни буде готова до зими і є всі необхідні ресурси для того, щоб пройти опалювальний сезон без відключень електроенергії.

Однак він наголосив, що такий сценарій можливий у разі відсутності російських ударів по енергосистемі.

За словами міністра інфраструктури, Олександра Кубракова, в Україні відновили практично всі ТЕС, які росіяни пошкодили ракетними ударами.

Читайте також