Міністр енергетики порадив українцям купити генератори на зиму

Галущенко каже, що енергосистема до зими готова, але про всяк випадок генератор не завадить
Головне
Міністр енергетики порадив українцям купити генератори на зиму
Герман Галущенко Фото: Телеграм-канал Верховної Ради
9 Жовтня 2023, 10:21
читать на русском

Міністр енергетики Герман Галущенко, відповідаючи на питання журналістів про можливість блекаутів, порадив українцям купити генератори на зиму.

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу "Ми-Україна".

Водночас він запевнив, що його відомство робитиме все можливе, аби уникнути відключень світла в Україні.

"Якщо є можливість, підсилюйте автономне функціонування, зробіть це. А ми зі свого боку разом з нашою ППО будемо робити все, щоб ця техніка вам не знадобилась", — сказав Галущенко.

З його слів, на сьогодні система електропостачання України перевершує аналоги деяких країн Європи та готова успішно пережити зимовий період.

"Два основні елементи, що забезпечують надійність будь-якої енергосистеми — генерація та передача електроенергії — перебувають на досить високому рівні", — додав він.

Нагадаємо, міністр енергетики Герман Галущенко вважає, що в Україні відключення світла взимку застосовуватимуть лише у разі значних пошкоджень через можливі російські обстріли енергосистеми. Він зазначив, що енергосистема нашої країни буде готова до зими і є всі необхідні ресурси для того, щоб пройти опалювальний сезон без відключень електроенергії.

Однак він наголосив, що такий сценарій можливий у разі відсутності російських ударів по енергосистемі.

За словами міністра інфраструктури, Олександра Кубракова, в Україні відновили практично всі ТЕС, які росіяни пошкодили ракетними ударами.

Читайте також

1