На саміті НАТО затвердять комплексний пакет допомоги Україні - Столтенберг

Він включатиме суттєві постачання в таких сферах, як захищений зв'язок, системи захисту від дронів та паливо
27 Червня, 16:02

Лідери країн НАТО на саміті в Мадриді ухвалять рішення щодо надання пакету допомоги Україні для боротьби з російським вторгненням.

Про це сказав генсек НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції, повідомляє "Українська правда".

На саміті ми погодимо посилений Комплексний пакет допомоги для України. Він включатиме суттєві постачання в таких сферах, як захищений зв'язок, системи захисту від дронів та паливо, - повідомив Столтенберг.

Він зазначив, що у довгостроковій перспективі НАТО допоможе Україні перейти від військової техніки радянських часів до техніки стандартів НАТО та ще більше зміцнити інститути оборони та безпеки.

Український уряд і народ продовжують чинити опір жорстокій агресивній війні Росії. Їх мужність та цілеспрямованість надихають. І я вітаю, що президент Зеленський приєднається до нас на саміті НАТО, - наголосив генсек.

Він додав, що НАТО та союзники надали суттєву підтримку Україні після незаконної анексії Криму Росією у 2014 році.

У тому числі військову та фінансову допомогу. І навчання десятків тисяч українських військових. Все це щодня змінює ситуацію на полі бою. А після вторгнення у лютому союзники активізувалися ще більше. Мільярди євро військової, фінансової та гуманітарної допомоги, - зазначив Столтенберг.

Нагадаємо, що НАТО не розглядає залучення військових можливостей для створення коридору для українського експорту через Чорне море, оскільки це спричинить неприйнятне загострення.

Читайте також