На Запоріжжі окупанти викрали двох дітей, яким відірвало ноги внаслідок ворожої атаки

Багато місцевих жителів Пологів отримали поранення
11 Березня, 13:52 790

Російські окупанти обстріляли житлові будинки в Пологах. Внаслідок цього постраждало багато людей серед мирного населення. Ворог приїхав забирати своїх, але викрав та повіз у невідомому напрямку двох діток, яких відірвали ноги.

Про це повідомила Запорізька обласна військова адміністрація у Telegram.

Зазначається, що у четвер, 10 березня, з облоги вии‌шли віийськовослужбовці ТрО, які розповіли про ситуацію в населеному пункті Пологи та страшну історію. Багато цивільних отримали поранення, серед яких і діти.

Серед них - дівчинка 8 років (донька одного з фермерів), якій відірвало ногу. Її побачили окупанти, які приїхали, щоб надати медичну допомогу своїм трьом пораненим солдатам. Окупанти сказали, що забирають дитину, а коли вже збиралися їхати, то побачили ще і хлопчика, у якого теж була відірвана нога. Вони і и‌ого забрали, та вивезли цих юних місцевих мешканців у невідомому напрямку, - йдеться у повідомленні.

В Запорізькій ОВА назвали цей випадок геноцидом українців з боку окупаційної армії рф.

Окрім того, в окупованих містах, зі слів очевидців, солдати-окупанти трощать домівки місцевих жителів, забирають мобільні телефони та влаштовують різного характеру перевірки, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права.

Нагадаємо, що у Чернігівській області сили спротиву спільно з військовослужбовцями змогли звільнити п'ять населених пунктів від російської орди.

Читайте також