На Запоріжжі окупанти викрали двох дітей, яким відірвало ноги внаслідок ворожої атаки

Багато місцевих жителів Пологів отримали поранення
На Запоріжжі окупанти викрали двох дітей, яким відірвало ноги внаслідок ворожої атаки
Російські військові / Фото з Telegram
11 Березня 2022, 13:52
читать на русском

Російські окупанти обстріляли житлові будинки в Пологах. Внаслідок цього постраждало багато людей серед мирного населення. Ворог приїхав забирати своїх, але викрав та повіз у невідомому напрямку двох діток, яких відірвали ноги.

Про це повідомила Запорізька обласна військова адміністрація у Telegram.

Зазначається, що у четвер, 10 березня, з облоги вии‌шли віийськовослужбовці ТрО, які розповіли про ситуацію в населеному пункті Пологи та страшну історію. Багато цивільних отримали поранення, серед яких і діти.

Серед них - дівчинка 8 років (донька одного з фермерів), якій відірвало ногу. Її побачили окупанти, які приїхали, щоб надати медичну допомогу своїм трьом пораненим солдатам. Окупанти сказали, що забирають дитину, а коли вже збиралися їхати, то побачили ще і хлопчика, у якого теж була відірвана нога. Вони і и‌ого забрали, та вивезли цих юних місцевих мешканців у невідомому напрямку, - йдеться у повідомленні.

В Запорізькій ОВА назвали цей випадок геноцидом українців з боку окупаційної армії рф.

Окрім того, в окупованих містах, зі слів очевидців, солдати-окупанти трощать домівки місцевих жителів, забирають мобільні телефони та влаштовують різного характеру перевірки, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права.

Нагадаємо, що у Чернігівській області сили спротиву спільно з військовослужбовцями змогли звільнити п'ять населених пунктів від російської орди.

Читайте також

1