Нацкорпус подав позов до суду на видання "Страна.ua" та нардепа від "ОПЗЖ"

Партія подала позов про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації
6 Листопада, 21:52

Партія "Національний Корпус" звернулась з позовом до суду на ТОВ "ЛАСМАК", що є власником медіаресурсу "Страна.ua", та народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Іллю Киву через поширення неправдивої інформації.

Про це йдеться у позовній заяві Нацкорпусу від 6 листопада 2020 року до Печерського районного суду міста Києва, оприлюдненій на офіційному сайті партії.

Юрист Нацкорпусу Євген Комісар повідомив, що 6 листопада до Печерського райсуду Києва було подано позов про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації. Відповідачами по цій справі є інтернет-видання "Страна.ua" та народний депутат України від партії "ОПЗЖ" Ілля Кива, які неодноразово поширювали недостовірну інформацію про Національний Корпус.

Йдеться про публікації про обшуки в офісах Нацкорпусу та представників партії.

Відповідні інформаційні матеріали "Страна.ua" оприлюднила 23.10.2020, 24.10.2020 та 02.11.2020 під назвами "СБУ втайне от Авакова провела массовые обыски в "Нацкорпусе" и "Азове"", "Обыски в Азове и Нацкорпусе. Найдено оружие и наркотики. Готовились провокации на выборах. Все подробности" та "”Страна” публикует новые данные о националистах, на которых устроила облаву СБУ накануне выборов", - йдеться у заяві.

Читайте також

Також 24 жовтня 2020 року Кива додатково поширив вищевказану неправдиву інформацію у Facebook.

У позовній заяві зазначається, що жодні правоохоронні органи не проводили обшуків та інших слідчих дій у приміщеннях, які перебувають у власності Нацкорпусу.

Саме тому у своєму позові Національний Корпус просить суд визнати недостовірною та такою, що завдає шкоди діловій репутації партії інформацію, поширену виданням "Страна.ua" та Кивою, і зобов’язати їх спростувати її у такий же спосіб, яким вона була поширена.

У партії також зауважили, що оприлюднення недостовірної інформації відбулося за день до проведення чергових місцевих виборів, у яких брали участь, зокрема.ю висунуті Нацкорпусом кандидати. У Нацкорпусі переконані, що це свідчить "про умисність таких дій та явний намір завдати найбільш значної шкоди діловій репутації партії".

Нагадаємо, що на місцевих виборах представники Нацкорпусу стали депутатами місцевих рад у 14 ОТГ.