Нацкорпус подав позов до суду на видання "Страна.ua" та нардепа від "ОПЗЖ"

Партія подала позов про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації
Нацкорпус подав позов до суду на видання "Страна.ua" та нардепа від "ОПЗЖ"
Національний корпус (фото: nationalcorps.org)
6 Листопада 2020, 21:52
читать на русском

Партія "Національний Корпус" звернулась з позовом до суду на ТОВ "ЛАСМАК", що є власником медіаресурсу "Страна.ua", та народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Іллю Киву через поширення неправдивої інформації.

Про це йдеться у позовній заяві Нацкорпусу від 6 листопада 2020 року до Печерського районного суду міста Києва, оприлюдненій на офіційному сайті партії.

Юрист Нацкорпусу Євген Комісар повідомив, що 6 листопада до Печерського райсуду Києва було подано позов про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації. Відповідачами по цій справі є інтернет-видання "Страна.ua" та народний депутат України від партії "ОПЗЖ" Ілля Кива, які неодноразово поширювали недостовірну інформацію про Національний Корпус.

Йдеться про публікації про обшуки в офісах Нацкорпусу та представників партії.

Відповідні інформаційні матеріали "Страна.ua" оприлюднила 23.10.2020, 24.10.2020 та 02.11.2020 під назвами "СБУ втайне от Авакова провела массовые обыски в "Нацкорпусе" и "Азове"", "Обыски в Азове и Нацкорпусе. Найдено оружие и наркотики. Готовились провокации на выборах. Все подробности" та "”Страна” публикует новые данные о националистах, на которых устроила облаву СБУ накануне выборов", - йдеться у заяві.

Читайте також

Також 24 жовтня 2020 року Кива додатково поширив вищевказану неправдиву інформацію у Facebook.

У позовній заяві зазначається, що жодні правоохоронні органи не проводили обшуків та інших слідчих дій у приміщеннях, які перебувають у власності Нацкорпусу.

Саме тому у своєму позові Національний Корпус просить суд визнати недостовірною та такою, що завдає шкоди діловій репутації партії інформацію, поширену виданням "Страна.ua" та Кивою, і зобов’язати їх спростувати її у такий же спосіб, яким вона була поширена.

У партії також зауважили, що оприлюднення недостовірної інформації відбулося за день до проведення чергових місцевих виборів, у яких брали участь, зокрема.ю висунуті Нацкорпусом кандидати. У Нацкорпусі переконані, що це свідчить "про умисність таких дій та явний намір завдати найбільш значної шкоди діловій репутації партії".

Нагадаємо, що на місцевих виборах представники Нацкорпусу стали депутатами місцевих рад у 14 ОТГ.

1