Напад акули у Єгипті: гід втратив ногу, а 12-річний українець частину руки

Постраждалі перебувають у лікарні
29 Жовтня, 15:00 1775

Після нападу акули на українську родину під час пірнання на курорті в Єгипті місцевий гід втратив ногу, а 12-річний українець частину руки. Їхній стан зараз стабільний.

Про це повідомив голова Агентства з охорони природи Міністерства навколишнього середовища Мохамед Салем, передає видання "РБК Україна".

Читайте також

За його словами, всі постраждалі перебувають у медичному центрі Шарм-ель-Шейху.

Салем додав, що крім українських матері і сина, від нападу морського хижака постраждав також місцевий гід, він втратив ногу. Всіх пірнальників врятував катер служби безпеки, який вчасно прибув на місце нападу.

Під час розслідування міністерства стало відомо, що на туристів напала 2-метрова довгокрила акула, одна з найбільш небезпечних для дайверів. На відео, зробленому перед нападом, видно, що хижак діяв агресивно.

В Єгипті є один із 30 найбільш відомих у світі видів акул, які нападають на людей, - зазначив він.

Читайте також

Інформацію результатів розслідування обіцяють оприлюдними наступного тижня.

Нагадаємо, 26 жовтня повідомлялося, що у Єгипті під час снорклінгу на відпочинку від нападу акули серйозно постраждала українська родина. Тоді зазначалося, що 12-річний хлопчик перебуває у реанімації. Він вже переніс декілька операцій.

Матір отримала глибокі рани від укусів. Дитина втратила частину руки нижче ліктя, - повідомляли в агентстві, де родина придбала тур.

Варто зазначити, що від 2019 року підводні екскурсії заборонили у країні. Однак родина українців придбала послугу в осіб поза межами готелю.

Зазначалося, що після нападу акули на туристів з України у районі Рас-Мухаммад у Єгипті, подію будуть розслідувати спеціалісти.