Нові вибухи у Придністров'ї: мешканців "ПМР" залишили без російської пропаганди

Два вибухи сталися у селищі Маяк Григоріопольського району
26 Квітня, 11:11

Вранці 26 квітня в селищі Маяк Григоріопольського району невизнаного Придністров'я прогриміли два вибухи.

Як повідомляє так звана поліція ПМР, перший вибух стався о 6:40, другий о 7:05.

До місця події негайно було направлено правоохоронців та аварійних служб Придністров'я. Григоріопольські міліціонери оточили територію радіотелецентру "Маяк", сапери Міноборони розпочали обстеження всіх об'єктів Придністровського радіотелецентру (ПРТЦ), - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці ПМР зазначають, що у результаті вибухів з ладу виведено дві потужні антени: одна – мегаватна, друга – напів мегаватна. Вони ретранслювали радіо російської федерації.

Зазначається, що ніхто зі співробітників ПРТЦ та місцевих жителів не постраждав.

Довідково: ПРТЦ – один із 14 радіопередаючих центрів колишнього СРСР. Сигнал з ПРТЦ може ретранслюватися в США, Близький Схід і Латинську Америку. Радіоцентр було збудовано наприкінці 60-х років.

Очевидці повідомляють, що на виїзді із Придністров'я утворилися великі черги.

Нагадаємо, 25 квітня у столиці невизнаної "Придністровської Молдавської республіки" (ПМР) 25 квітня близько 17:45 прогриміла серія вибухів. Вони відбулись у приміщенні, де розташовані офіси місцевого "Міністерства державної безпеки" та філіалу російської "Федеральної служби безпеки" в ПМР. Росія заходилася звинувачувати у вибухах України, опублікувавши старі фото уламків українських дронів, які вони вивозили до Росії, аби потім сфотографувати на місці інцидентів. У ГУР України заявили, що до цих вибухів причетні російські спецслужби. 

Раніше заступник командувача військ Центрального військового округу рф, генерал-майор Рустам Міннекаєв озвучив плани щодо невизнаної "ПМР". Він заявив, що російська армія має завдання "встановлення повного контролю над Донбасом та південною Україною". Після цього окупанти мають пробити коридор до невизнаної "ПМР", де "відзначаються факти утисків російськомовного населення".

Читайте також