Санду виступила за повне виведення російських військ з Придністров'я

"М'який підхід" у переговорах про врегулювання придністровського конфлікту не був ефективним
Санду виступила за повне виведення російських військ з Придністров'я
Майя Санду Фото: Фейбсук
20 Листопада 2020, 16:41
читать на русском

Обрана президентом Молдови Майя Санду заявила, що "м'який підхід" у переговорах про врегулювання придністровського конфлікту не був ефективним.

Санду вважає, що статус Придністров'я після реінтеграції ще повинен бути знайдений. Вона виступила проти раніше запропонованої нинішнім президентом Ігорем Додоном федералізації Молдови.

І він (формат врегулювання конфлікту. - Ред.) повинен включати повне виведення російських військ з території Молдови. Ми про це завжди говорили, і ми будемо говорити про це і надалі", - заявила Санду в інтерв'ю виданню "Європейська правда".

Читайте також

Вона зазначила, що молдовська влада визнала самопроголошену Придністровську Молдавську республіку (ПМР) частиною переговорного формату, проте, попри всі кроки, сторони так і не просунулися в процесі реінтеграції територій.

Нагадаємо, 15 листопада у Молдові відбувся другий тур виборів президента. Переможцем виборів стала Майя Санду.

20 листопада Центрвиборчком Молдови оголосив Майю Санду переможцем президентських виборів.

Президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) вже привітав Майю Санду з перемогою. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що відомство вже працює над організацією офіційного візиту в Україну новообраного президента Молдови.

Читайте також наш матеріал -  "Молдова обрала жінку президентом: чому це добре для України"