Новий скандал у Маріупольському держуніверситеті, пов’язаний з російським олігархом

Ексклюзив
Деканкою факультету стала викладачка, що протягом шести років отримує гроші від російського олігарха
Ексклюзив
26 Липня, 15:20 10674

Очільницю кафедри грецької філології Маріупольського державного університету Юлію Жарікову, що роками отримує зарплату від російського олігарха Івана Саввіді, підвищили - тепер вона деканка Факультету грецької філології та перекладу. Її попередницю Світлану Пюшель при цьому звільнили примусово та без законних на це підстав.

Про це пишуть у телеграм-каналі місцевої грецької спільноти Filiki Eteria.

Варто відзначити, що Юлія Жарікова, за даними телеграм-каналу грецької спільноти з квітня 2015 року працює на російський Фонд олігарха Івана Саввіді - довірену особу президента РФ Володимира Путіна з питань грецької політики та отримує від нього зарплатню.

При цьому вона є активним членом провідної громадської організації етнічних греків – Федерації грецьких товариств України, а також співзасновницею громадської організації "Народ України проти корупції".

Разом з цим, за даними каналу, освітянка володіє в Маріуполі двома квартирами, бізнесом, легковим автомобілем та нещодавно придбала вантажівку Mercedes, що не відповідає її доходам.

А Іван Саввіді, за даними сайту Президента РФ, є членом Ради з міжнаціональних відносин при президентові РФ. У 2015 році звинувачувався ЗМІ у фінансуванні "ДНР".

У 2018 році низка ЗМІ повідомляли про роботу Івана Саввіді на російські спецслужби, зокрема, в питаннях дестабілізації Балкан.

Крім цього, за даними телеграм-каналу, фонд олігарха Саввіді від початку анексії Кримського півострова був основним організатором заходів маргінальних громадських організацій греків півострова та фінансовим донором візитів до нього грецьких фейкових делегацій.