Нову інформаційну платформу "UA разом" створять в Україні

Важливо
Силовики щодня даватимуть брифінги про ситуацію на кордонах України
Важливо
15 Лютого, 19:48 762

Кабінет Міністрів доручив створити єдину інформаційну платформу "UA разом" для забезпечення щоденного інформування населення про стан ситуації безпеки, вжиті заходи щодо зміцнення обороноздатності держави та організацію належної інформаційно-роз'яснювальної роботи про діяльність державних органів з питань забезпечення безпеки громадян.

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів №147 від 14 лютого.

Кабмін доручив Міністерству культури та інформаційної політики, центральним органам державної влади, а також за згодою інших зацікавлених органів влади, обласним, Київській міській держадміністраціям, органам місцевого самоврядування, Національній громадській телерадіокомпанії, інформаційному агентству "Укрінформ" та телеканалу "Рада" починаючи з 15 лютого створити єдину інформаційну платформу стратегічної комунікації "UA разом".

Також уряд доручив органам влади 16-20 лютого розмістити банер "UA разом" на регіональних та загальнонаціональних телеканалах, вебсайтах та вебсторінках органів державної влади у соцмережах.

Починаючи з 15 лютого Міноборони, Мінкультури, центральні органи влади мають забезпечити проведення щоденних брифінгів щодо ситуації, що склалася біля державного кордону, та стану справ у Збройних силах України.

Крім того, з 15 лютого доручено організовувати проведення тематичних патріотичних флешмобів у соцмережах.

Нагадаємо, 14 лютого президент Зеленський підписав указ про проголошення Дня єднання 16 лютого, мета якого - протидія інформаційним фейкам про напад на Україну.

Читайте також