День нападу зробимо Днем єднання: Зеленський звернувся до українців

Президент вважає нашу державу сильною як ніколи
Головне
День нападу зробимо Днем єднання: Зеленський звернувся до українців
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
14 Лютого 2022, 20:23
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський звернувся до народу та підписав указ про проголошення Дня єднання.

Відеозвернення розміщене на офіційній сторінці президента у Телеграмі.

Ми прагнемо миру й хочемо розв'язувати всі питання виключно шляхом переговорів. І Донбас, і Крим повернуться в Україну. Виключно дипломатичним шляхом. Ми не зазіхаємо на чуже, але й свого не віддамо. Ми маємо прекрасну армію. Наші хлопці мають унікальний бойовий досвід і сучасну зброю. Це вже в рази сильніша армія, ніж вісім років тому, - наголосив президент.

Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ уже підписано. Цього дня ми вивісимо національні прапори, надягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність, - додав Зеленський.

Глава держави підкреслив, що у всіх українців одне велике європейське прагнення. Вони хочуть свободи й готові її виборювати.

Ми всі хочемо жити щасливо, а щастя любить сильних. Ми ніколи не вміли здаватись і не збираємося цього вчитися. Любіть Україну! Ми спокійні! Ми сильні! Ми разом! – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський заявив, що його сім'я разом із ним перебуває у Києві та нікуди не виїжджає.

Українські бізнесмени на тлі повідомлень про можливий напад Росії на Україну та припинення авіасполучення масово почали залишати країну чартерними та приватними рейсами.

Серед них називаються літаки олігархів Ріната Ахметова та Бориса Колесникова, депутата від ОПЗЖ Ігоря Абрамовича, бізнесмена Віктора Пінчука.

Читайте також

1