Українські мільйонери тікають з країни приватними літаками - ЗМІ

Лише за минулий день з Києва вилетіло близько 20 рейсів
Українські мільйонери тікають з країни приватними літаками - ЗМІ
Літак Фото: Oleg Magni з Pexels
14 Лютого 2022, 08:33
читать на русском

Українські бізнесмени на тлі повідомлень про можливий напад Росії на Україну та припинення авіасполучення масово почали залишати країну чартерними та приватними рейсами.

Про це повідомляють журналісти УП з посиланням на дані сервісу Flightradar24.

Зазначається, що минулої доби з Києва відлетіли близько 20 чартерних та приватних рейсів.

Серед них називаються літаки олігархів Ріната Ахметова та Бориса Колесникова, депутата від ОПЗЖ Ігоря Абрамовича, бізнесмена Віктора Пінчука.

Зокрема, видання зазначає, що Колесніков заперечив свій відліт з України, зазначивши, що він перебуває в Києві. Щодо свого літака, то він начебто полетів у Прагу на технічне обслуговування.

УП пише, що 13 лютого з України вилетіли бізнесмени Андрій Ставніцер та Вадим Нестеренко, а днем раніше – Вадим Столар та Василь Хмельницький. Їхні пресслужби заперечили, що бізнесмени залишили Україну на тлі повідомлень про війну з Росією.

Журналіст Михайло Ткач пише, що сьогодні вночі приватні літаки продовжили вилітати з України.

За його даними, о третій годині відлетів літак, яким користується забудовник Ігор Кушнір.

Нагадаємо, 13 лютого найбільші страхові компанії розіслали власникам літаків листи про те, що через 48 годин перестає діяти страхове покриття в Україні та над Україною для будь-якого повітряного судна. Це означає, що літаки якийсь час не зможуть влітати до України та вилітати з країни. Проте влада країни офіційно заявила, що не буде закривати своє небо для польотів іноземних авіакомпаній. У ніч на 14 лютого уряд зібрався на екстренне засідання та ухвалив рішення про виділення майже 17 млрд грн для забезпечення безперебійного авіасполучення з Україною.

Читайте також