Байден закликав громадян США негайно залишити Україну

Президент Америки занепокоєний через можливий напад РФ на Україну
Головне
Байден закликав громадян США негайно залишити Україну
Джо Байден. Фото: УНІАН
11 Лютого 2022, 10:05
читать на русском

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден закликав американців, які перебувають в Україні, негайно залишити країну через загрозу війни з Росією.

"Американські громадяни повинні негайно поїхати", - сказав американський лідер в інтерв'ю телеканалу NBC.

Байден зазначив, що навіть якщо президент Росії Володимир Путін виявиться "досить дурним, щоб вдертися в Україну", то він "досить розумний, щоб не робити нічого, що може негативно позначитися на американських громадянах".

Ми маємо справу не з терористичною організацією, а з однією із найбільших армій світу. Це інша ситуація і все може швидко вийти з-під контролю, – пояснив він свої слова.

Президент США наголосив, що за жодного сценарію не готовий відправити американських військових в Україну для евакуації громадян США, оскільки це може призвести до початку світової війни:

Коли американці та росіяни почнуть стріляти один в одного, це буде світова війна.

Нагадаємо, 24 січня Державний департамент США дав дозвіл на добровільний від’їзд держслужбовців США та наказав виїхати членам родин в обов'язковому порядку з посольств у Києві. Велика Британія ухвалила таке ж рішення.

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що "якщо хоч один російський військовий перетне кордон України, то це вважатиметься нападом на Україну".

Читайте також

1