У Держдепі США сказали, коли можна вважати, що Росія напала на Україну

Перед Україною та Європою нависла серйозна проблема
У Держдепі США сказали, коли можна вважати, що Росія напала на Україну
Російські військові Фото: Міноборони РФ у Фейсбук
21 Січня 2022, 10:18
читать на русском

Якщо хоч один російський військовий перетне кордон України, то це вважатиметься нападом на Україну. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю німецькому телеканалу ZDF.

Як пише РБК-Україна, держсекретар США не очікує проривів від переговорів у Женеві з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим.

Блінкен очікує почути, до чого Москва прийшла за підсумками минулих консультацій з США і НАТО.

Якщо російський солдат пересікає кордон України, то це означає, що перед нами серйозна проблема, явний напад на Україну. Будь то хоч один солдат, хоч тисячі, - заявив він.

Він нагадав, що США і РФ провели 10 січня консультації з питань безпеки в Женеві, 12 січня в Брюсселі відбулося засідання Ради Росія-НАТО, а 13 січня - нарада Постійної ради ОБСЄ у Відні.

У нас у всіх була можливість поміркувати над тим, що кожен з нас почув. Я думаю, що у російської делегації була можливість проконсультуватися з президентом РФ Володимиром Путіним. У всіх у нас була можливість проконсультуватися між собою, а також з усіма нашими союзниками і партнерами, - наголосив держсекретар США.

Нагадаємо, що міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував можливе вторгнення російських військ до України. Він вважає такий сценарій "ще не ухваленим" російською владою.

Читайте також