"Буде багато крові": міністр Резніков про можливе вторгнення Росії 

Глава Міноборони просить міжнародних партнерів зупинити плани РФ
Головне
"Буде багато крові": міністр Резніков про можливе вторгнення Росії 
Олексій Резніков Фото: УНІАН
21 Січня 2022, 08:01
читать на русском

Міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував можливе вторгнення російських військ до України. Він вважає такий сценарій "ще не ухваленим" російською владою.

У програмі Hard Talk, що виходить на BBC, міністр повторив заяву президента Зеленського, що війну Росія розгорнула на Сході України у 2014 році й вона триває вже вісім років.

Резніков вірить, що в Росії ще не ухвалили рішення про наступ на Україну, проте зазначив, що РФ вже розпочала кампанію з дестабілізації в Україні.

На його думку, головна мета Кремля - влаштувати хаос в українських містах та спробувати змінити політичну владу.

Резніков зазначив, що у разі вторгнення "це буде катастрофа не лише для України, це буде катастрофа для Європи, оскільки, "ймовірно, кілька мільйонів мігрантів чи біженців стоятимуть на кордоні України з Польщею чи, можливо, між Німеччиною та Польщею".

Міністр зауважив, що війна з РФ триває не лише на Сході України.

Вона прямує на схід Європи. Я кажу це абсолютно серйозно, - додав він.

Резніков вважає, що міжнародні партнери України мають "дотиснути" Росію, аби вона відмовилася від своїх планів відносно ескалації та припинила свою агресію на Донбасі.

І це треба зробити до вторгнення, а не після. Дуже важливо зробити це до, а не після, і ми можемо зупинити їх і стримувати, - каже він.

Резніков зазначив, у разі війни "буде багато крові, будуть біженці, це буде катастрофа для Європи".

Нагадаємо, увечері 19 січня президент Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців з приводу поширення інформації про можливий наступ Росії на Україну.

Він заспокоїв громадян, заявивши, що загроза війни з РФ існує ще з 2014 року і з того часу не посилилася. Президент також закликав українців зберігати спокій і не спустошувати полиці магазинів.

Читайте також

1