Військові готові до будь-якого сценарію: Зеленський записав відеозвернення до українців

Президент прокоментував ситуацію на кордонах України
Головне
Військові готові до будь-якого сценарію: Зеленський записав відеозвернення до українців
Володимир Зеленський фото: ОП
10 Листопада 2021, 21:32
читать на русском

Президент Володимир Зеленський звернувся до громадян України та прокоментував ситуацію на кордонах країни.

Відеозвернення він опублікував у соцмережах:

У відеозверненні до громадян президент сказав про готовність військових до будь-якого сценарію розвитку подій на кордонах України.

Наші західні партнери надали дані про активне переміщення російських військ вздовж українських кордонів і збільшення їх концентрації. Насамперед ми дуже вдячні нашим партнерам за цю інформацію, це доказ підтримки України. Зацікавленість і обізнаність наших партнерів про ситуацію на Донбасі. З боку Росії ми чуємо закиди, що саме  Україна затягує мирний процес і зриває зустріч у нормандському форматі. Я сподіваюся, що весь світ тепер чітко бачить, хто дійсно хоче миру, а хто концентрує майже 100 тисяч військових на нашому кордоні, - зауважив Зеленський.

Зеленський наголосив, що окремі експерти та журналісти "здійняли медіаґвалт" з приводу концентрації російських військ, проте, запевнив він, владу це не дивує і не лякає.

Дивує і лякає те, що це стало відкриттям для деяких експертів, журналістів, блогерів, які здійняли медіаґвалт. Шановні, обстріли і вибухи, скупчення та переміщення військ, відбуваються на фронті восьмий рік поспіль. Психологічний тиск з боку Росії на нас давно не діє. Наші спецслужби, наша розвідка володіють повною інформацією. Наша армія готова дати відсіч будь-кому, будь-коли та будь-де. Ваша паніка точно не допоможе їй. Але може допомогти противнику стати частиною інформаційної війни і принести країні не меншу шкоду, ніж бойові дії, - заявив президент.

Нагадаємо, Збройні Сили України не виключають поширення військової агресії з боку Російської Федерації. Заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони України Руслан Демченко вважає, що на Україну насувається нова хвиля дестабілізації зі сторони Росії.

Більше читайте у нашому матеріалі: Стягування російських військ до кордону України: реальність чи політична гра

Читайте також

1