Не біжіть по гречку і сірники: Зеленський звернувся до українців

Президент прояснив ситуацію щодо російської агресії
Головне
Не біжіть по гречку і сірники: Зеленський звернувся до українців
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
20 Січня 2022, 08:03
читать на русском

Увечері 19 січня президент Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців з приводу поширення інформації про можливий наступ Росії на Україну.

Він заспокоїв громадян, заявивши, що загроза війни з РФ існує ще з 2014 року і з того часу не посилилася.

Хіба вторгнення почалося не у 2014 році? Хіба загроза війни з’явилася тільки зараз? Ці ризики існують вже не один рік, і вони не стали більшими, більшим став ажіотаж навколо них, - сказав він.

Зеленський закликав українців не панікувати та масово не скуповувати товари першої необхідності:

Видихнути, заспокоїтись, не бігти по гречку і сірники... Що робити вам? Тільки одне. Зберігати спокій, холодну голову, впевненість у своїх силах, у свої армії, у нашій Україні. Не накручувати самих себе, на все реагувати мудро, не емоційно - головою, а не серцем. Не кричати "все пропало", а знати, що все під контролем і все йде по плану.

Також він закликав ЗМІ не розганяти паніку:

Бути саме засобами масової інформації, а не масової істерії, у гонитві за хайпом не допомагати ворогу. Повідомляти щодня про те, що війна може бути завтра. Це точно її не зупинить.

Нагадаємо, минулого року в головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про воєнну небезпеку через стягування російських військ до кордонів. Про ескалацію на Донбасі почали говорити саме через розширення військової присутності біля кордонів України.

У Росії заявляють, що Кремль збільшує концентрацію військ та техніки поблизу українського кордону, оскільки РФ вважає Україну "вибухонебезпечним регіоном".

У квітні 2021 року Зеленському вже доводилося записувати відеозвернення. Тоді він заявив, що влада України розуміє всі можливі сценарії та знає, що буде робити у відповідь за будь-якого розвитку ситуації.

Вдруге Зеленський записував відеозвернення у листопаді 2021 року. Тоді він прокоментував ситуацію на кордонах країни та запевнив, що українські військові готові до будь-якого сценарію розвитку подій.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією

Читайте також